Domowe probiotyki, czyli wariactwo na temat kiszonek – warsztat
6.02, 13.02. Choć o wadze zdrowego odżywiania nikogo nie trzeba przekonywać, wielu z nas ciągle myśli, że zdrowo znaczy skomplikowanie i drogo. Poprzez cykl warsztatów, pokażemy że jeść zdrowo, znaczy nic innego jak smacznie, różnorodnie i niedrogo. Zapraszamy na warsztaty, które poprowadzi miłośniczka zdrowego, racjonalnego odżywiania – Małgorzata Meller. Patronat nad warsztatami sprawuje KobiecyEłk.pl.
Kiszona kapusta czy ogórki to nie tylko porcja witamin, których o tej porze nam brakuje, ale też naturalny probiotyk – bakterie kwasu mlekowego. Chyba każdy zna kiszoną kapustę i ogórki. Ale nie wszyscy wiedzą, że kiszeniu (fermentacji mlekowej) można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców a nawet jajka. Jakie mają działanie? Będzie można dowiedzieć się podczas warsztatów. Na zakończenie odbędzie się degustacja i przygotowanie domowych kiszonek.
13 lutego odbędzie się warsztat – Jak mądrze chorować |