Domowe probiotyki, czyli wariactwo na temat kiszonek – warsztat

6.02, 13.02. Choć o wadze zdrowego odżywiania nikogo nie trzeba przekonywać, wielu z nas ciągle myśli, że zdrowo znaczy skomplikowanie i drogo. Poprzez cykl warsztatów, pokażemy że jeść zdrowo, znaczy nic innego jak smacznie, różnorodnie i niedrogo. Zapraszamy na warsztaty, które poprowadzi miłośniczka zdrowego, racjonalnego odżywiania – Małgorzata Meller. Patronat nad warsztatami sprawuje KobiecyEłk.pl.

6 lutego odbędzie się warsztat – Domowe probiotyki, czyli wariactwo na temat kiszonek
godz: 10:00 – 12:00
miejsce: CEE, ul. Parkowa 12, sala nr 2

Kiszona kapusta czy ogórki to nie tylko porcja witamin, których o tej porze nam brakuje, ale też naturalny probiotyk – bakterie kwasu mlekowego. Chyba każdy zna kiszoną kapustę i ogórki. Ale nie wszyscy wiedzą, że kiszeniu (fermentacji mlekowej) można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców a nawet jajka. Jakie mają działanie?  Będzie można dowiedzieć się podczas warsztatów. Na zakończenie odbędzie się degustacja i przygotowanie domowych kiszonek.

Uwaga: uczestnicy proszeni są o przyniesienie na warsztaty małego słoiczka z przykrywką (maksymalnie 0,4 l.) 
13 lutego odbędzie się warsztat – Jak mądrze chorować
Pamiętajmy, że nie każde przeziębienie leczy się tak samo. Podczas warsztatów dowiemy się o nowych i starych domowych sposobach na choroby. Poświęcimy trochę czasu na zioła, które są naturalnym lekarstwem, jak budować odporność i czego nie powinniśmy a co możemy jeść w czasie choroby.
Godz. 10:00 – 12:00
miejsce: CEE, ul. Parkowa 12, sala nr 2.
Wstęp wolny . 
Liczba miejsc jest ograniczona. Decyduje pierwszeństwo zgłoszeń.
Zapisy:
tel.: 87/610 16 24
mailowo: e.sigiel@cee.elk.pl
Serdecznie zapraszamy